Ekonomisk Hållbarhet / workshop/föredrag

Kooperativa företag och Social Banking – för ett starkare lokalsamhälle och en hållbar utveckling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABehövs det andra banker för en långsiktig Omställning? Hur kan Kooperativa företag skapa ett starkare lokalsamhälle? På söndag 28:e september kommer Alexander Ingster Hofgren från Coompanion Stockholm och Kristoffer Lüthi från Ekobanken i Järna till Hökarängen och berättar om hur vi genom att driva, äga och investera lokalt tillsammans främjar demokrati, solidaritet och en hållbar utveckling på riktigt. Och varför dagens storbanker och banksystem är så enormt ohållbart.

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta företag tillsammans. De erbjuder kostnadsfri, personlig rådgivning. ”Vi tror på demokratiskt företagande, där alla samarbetar och är engagerade. Det är rena drivhuset för ekonomisk, social och hållbar tillväxt!”

Ekobanken är en kooperativt ägd bank, som verkar för att stärka lokal produktion och en hållbar utveckling. Det mesta av Ekobankens utlåning går till skolor, ekobyar, gemenskaps-boenden, ekologisk odling och matproduktion, förnybar energi, rättvis handel, tidskrifter, kulturhus, sociala arbetskooperativ eller konstnärlig verksamhet. De ger också lån till lokala småföretag av betydelse för lokalsamhället. Ekobanken är bl.a. Hökarängens Hemtjänsts och Martinskolans bank.

Alexander Ingster Hofgren är företagsutvecklare på Coompanion, styrelseledamot i JAK Stockholm och aktiv inom Positiva Pengar. Han har varit engagerad i uppstarten av Soppkök Stockholm, Occupy Stockholm samt fackligt aktiv inom Handels. Idag håller han bl.a. kurser i rättvis ekonomi, aktivism, global rättvisa, främlingsfientlighet och fackets historia.

Kristoffer Lüthi är vice VD och kreditansvarig i Ekobanken medlemsbank. Han är också Ordförande i Inaise Banking Group för sociala banker internationellt. Social Banking är en växande rörelse över världen och Ekobanken är den svenska representanten för denna sociala, etiska bankrörelse som numera finns i många länder.

Plats: Martinskolans Eurytmisal. Munstycksvägen 18, Hökarängen.
När: 28:e september
Tid: Kl 15.30-17.30
Föranmäl dig gärna så vi vet hur många som kommer: omstallning.hokarangen@gmail.com
Gratis inträde. Möjlighet att köpa hembakat av elever på Martinskolan, så ta med kontanter.

Få utskick om nya aktiviteter från Omställning Hökarängen genom att trycka Följa-knappen längst ner i högra hörnet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s