Permakultur / workshop/föredrag

Permakulturen visar vägen mot ett uthålligt, resurseffektivt samhälle.

permakultur

Omsorg om jorden, omsorg om människor och rättvis fördelning. Det är grundprinciperna inom permakultur.  Men vad innebär det egentligen? På söndag den 28:e september kommer Maria Svennbeck till Hökarängen och reder ut begreppen.

Mycket av tankarna bakom Omställningsrörelsen kommer från Permakulturen. Målet är en harmonisk integration mellan natur och människor där mat, energi, bostad och andra behov produceras genom att arbeta med naturen, inte mot den. Odling, energieffektivitet och slutna kretslopp är viktiga delar av Permakultur.

Maria Svennbeck är certifierad permakulturdesigner, lärare och ordförande i föreningen Permakultur i Sverige. Hon håller regelbundet kurser och föredrag i ämnena Permakultur, Aquaponics, Stadsodling och Hållbar utveckling. Sin permakulturutbildning har hon skaffat sig i bland annat England, Skottland, Spanien och Indonesien, så hennes erfarenhet som designer och lärare sträcker sig över flera klimatzoner. Maria driver också Holistic Gardening, ett trädgårdsföretag med inriktning på den ätbara trädgården, med uppdrag från privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar, framförallt i Stockholmsområdet.

Plats: Martinskolans Eurytmisal. Munstycksvägen 18, Hökarängen.
Dag: Söndag 28:e sept.
Tid: Kl 13.00- 15.00
Föranmäl dig gärna så vi vet hur många som kommer: omstallning.hokarangen@gmail.com
Gratis inträde.  Möjlighet att köpa hembakat av elever på Martinskolan så tag med kontanter. Vill du förboka lunch (i form av wraps el. liknande) så mejla oss: omstallning.hokarangen@gmail.com

Få utskick om nya aktiviteter från Omställning Hökarängen genom att trycka Följa-knappen längst ner i högra hörnet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s