workshop/föredrag

Mjölksyra grönsaker – en enkel, näringsrik förädlingsmetod som passar vår korta odlingssässong.

syrad-vitkal-716699OBS! WORKSHOPEN ÄR FULLSATT.
Workshop med Mats Everstad.
Mjölksyrajäsning av grönsaker är en av de äldsta och enklaste metoderna som finns för att konservera och förädla mat. Med mjölksyrning kan man få näringsrika grönsaker även under den kallaste årstiden, vilket har gjort metoden populär bland självhushållare.

Mats kommer visa hur man mjölksyrar morötter och vitkål och till det behövs bara själva grönsakerna, salt och kanske någon form av smaksättning som t.ex. chili eller ingefära. Sedan är huvudingrediensen tid. Tid för mjölksyrabakterierna som finns i grönsaker, att producera mjölksyra för att skapa en egen konservering. I syrningsprocessen bildas probiotiska bakterier som är bra för mage och tarm, eftersom stor del av kroppens immunförsvar sitter i magen.

Plats: Lokalrätten, Tobaksvägen 6, Hökarängen.
Dag: Lördag 27:e sept.
Tid: Kl 13.00.00-15.00
Materialkostnad: Grönsaker och burkar finns till självkostnadspris, ta med kontanter.
Plats förbokas genom att mejla till: omstallning.hokarangen@gmail.com
Lokalrätten håller öppet för den som vill fika eller luncha före/efter workshop.

Få utskick om nya aktiviteter från Omställning Hökarängen genom att trycka Följa-knappen längst ner i högra hörnet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s