Omställningsträffar / Permakultur / stadsodling

Oljeepoken är slut – nu bygger vi en vackrare värld!

Featured image

SÖNDAG DEN 25:E JAN hade vi vår 2:a omställningsfika, denna gång på Café Colombia Express på gågatan i Hökarängens centrum. 10 personer dök upp, varav 8 nya ansikten. Vi fikade gott och pratade bl.a. om våra odlingskurser med start i vår:

En Introkurs i permakultur, en PDC-Certifieringskurs i Permakultur och en Stadsodlingskurs.

Vi pratade om behovet av någon form av gemensamhetslokal (sökandet pågår) och tänkbara mötesplatser i fortsättningen. Vidare att Hökarängens Hållbarhetsambassadörer kommer hjälpa oss att nå ut.

Vi fick också fint gensvar bland närvarande på vår idé om att starta upp ett inköpskooperativ för att kunna handla närproucerad mat direkt från bondgård, att ordna en vilda-växter vandring som avslutas med att vi gör en ogräspesto av det vi hittar mm.

Magdalena Frembäck från Sustainergies hade lyckats hitta till vår fikaträff (!) och passade på att intervjua oss.

Det här blir vårt sista blogginlägg på Omställning Hökarängen för en tid. Från och med nu flyttar vi över till HOPP bloggen (2015 och framåt på obestämd tid) – vår nya plattform för att inspirera och få folka att agera för omställning i ordets alla bemärkelser. Där hittar du info. kring våra kurser, träffar och workshops i fortsättningen. (Läggs upp allteftersom).

Vad som blir av Omställning Hökarängen bloggen får tiden utvisa. Kanske tar den bara en paus. Vår förhoppning är ju att vi lyckas så ett frö till att en officiell Omställning Hökarängen grupp bildas, öppen för alla. Och som en del i Omställning Sverige. (Istället för att vi lägger vantarna på begreppet själva!)

Vi har tyvärr inte lyckats föra över er som är följare här till nya bloggen, som vi utlovade, så gå nu genast dit och bli följare där;  HOPP!  Ps. Hjälp oss gärna att sprida info om våra kurser och programpunkter i era nätverk!

Ha det gott,
Maja och Jenny

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s